Mitt 2020 i löparspåret är kantrat av både virtuella lopp, svett, träning med snabbafötter Kenth och personbästa tider. Kan 2021 bli bättre?

Ja ha! Här ligger jag några dagar innan jul med feber. Att detta konstiga år skulle bli så här hade ingen anat. Och sluta med sjukdom hade jag inte räknat med iom att det den nya vardagen inneburit hemma kontor i 10 månader och avstånd till alla, även släkten.

När det gäller löpning finns kanske bara ett namn att sätta på 2020 och det är ”det virtuella loppens år”

När det gäller bloggande så har det varit ett riktigt dåligt år. Innan jag startade denna bloggportal så hade jag min gamla lopning.famnilssons.se (som existerar i detta nu fortfarande). Med endast 2 blogg poster fram till november så kan jag bara sätta ett ord på det. Katastrof

Starten på löpåret började inte förrän i mitten på januari. Kommer inte ihåg varför, men jag fick till mån halvmara varje fall. Som många vet så vill jag springa en halvmara i månaden för att hålla i gång kroppen. En super distans tycker jag.

Sen kom mars. En månad som kantrades av en förkylning de lux. Ville inte ge med sig allt för snabbt. Så ingen halvmara varken i mars eller i april. Mycket sorgligt.

Men det blev lite annan rolig löpning. 2020 blev att ända stort virtuellt lopp, och den som hakade på detta från början var Sverige Springer som anordnade Länge Leve Loppet i April och Maj, där jag hakade på någon av veckorna. Extremt bra initiativ. Nu i januari 2021 kommer de att rivstarta med ett nytt roligt lopp varje söndag hela januari. Jag har hakat på. Du med?

Sen kom maj (som alltid efter april 😂) och en månad med fortsatt virtuella lopp som jag hakade på. Corona milen där man var med och samlade in pengar till Radiohjälpens insamling för riskgrupper i pandemin men även till att inspirera i dessa mörka månader. Ett sjukt bra sak som Spring för varandra anordnade där du också fick en medalj som många vill ha.

Men Göteborgsvarvet då? Maj är ju deras månad. De styrde om till ett virtuellt lopp, och det hakade jag på (eller kunde man skjuta upp sin plats till 2021) för jag hade sett fram i mot det extremt mycket. Blev första halvmaran sedan februari så det kändes extremt skönt.

Jag stängde Maj på en första plats på antalet sprungna kilometrar vilket blev 132. April och maj var också en månad i löpträningens tecken. Hakade på Löpcoach SnabbaFötter (aka Kenth) vårlöpning i 6 veckor. Extremt bra då motivationen inte riktigt var på topp i april efter det långa avbrottet i löpningen.

Juni erbjöd Kenth även ett 13 veckors program, där målet var att bli snabbare under sommaren. Så klart var det jobbigt stundtals, då målet var att få till 3 pass per vecka och även under semestern.

Målet var alltså att bli snabbare på 10 kilometer. Det första som vi gjorde var att köra ett testpass vilket blev 54:25 minuter. 29:de augusti var det då dags att köra 10:an för att se om jag blivit snabbare. Samtidigt så körde jag virtuella Midnattsloppet. Samma 10 kilometers runda som jag sprang den 3:e juni sprang jag nu på 51:55. Woho!! 2,5 minuters förbättring. Shit vad glad jag var.

Sommar löpning när den är som bäst i bild format.

Runstreak. Skulle kanske prova det, så det gjorde jag. Började den 21 september. Lyckades med 15 dagar då sista streak dagen blev den 5 oktober. Kändes som ett måste istället för en upplevelse. Så ”summan av kardemumman” blev att det var inget för mig.

November heter ju egentligen Movember, pga kampen mot prostata cancer. Killarna bakom Spring för varandra hakade på detta och skapade Mustaschmilen för att samla in pengar till forskningen. Där hakade jag också på. Men vad hände här? Jo satte PB på 10 kilometer igen. 51:36 slutade det på. En kvarts miljon samlades in. Wow!! Kolla in denna länken så får ni se.

Men november slutade inte bara i Mustaschmilen. Lund Runt skulle också ha gått av stapeln, men fick också ställa in men där de markerade ut slingan och sen hade vi 2 veckor på oss att springa den. Så rolig runda. Springer runt Lund varje månad i en slinga på 21-23 kilometer, men denna var 28 kilometer. Så extremt jobbigt också. Har aldrig sprungit så långt förut. Sista 4 kilometrarna var de allra jobbigaste, men det var bara att tuffa på. Extremt nöjd med min prestation.

Detta blev ett långt inlägg för att summera mitt 2020 i löparspåret, men december är inte slut men ändå vill jag nämna något som jag inte räknat med tidigare. Satte person bästa på halvmaran med 2:01:00, om jag jämför med januaris 2:05:07 så måste jag ju vara nöjd.

Bra början och ett bra slut med en massa svett där i mellan är summeringen av 2020. Nu blickar vi fram i mot 2021. Måste få till vilka mål som det kommer bli bara.

Ha det fint!