Springer mig glad

Glutenfria Bönbullar

Dessa glutenfria bönbullar innehåller inget mjöl och gillas av alla till frukosten. De är baserade på vita bönor och är riktigt goda. Prova du också vet ja

Glutenfria bönbullar

Ingredienser

  • 1 pkt Stora vita bönor
  • 3 Ägg
  • 2 msk Fiberhusk
  • 2 tsk Sötströ
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • Salt
  • 1 ägg
  • Vallmofrö

Instruktioner

  • Ställ ugnen på 200 grader
  • Låt de vita bönorna rinna av
  • Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Det kommer bli en kletig deg av det.
  • Låt sväll i 5 minuter
  • Degen kommer att ge 6 frallor. Ett tips är att forma frallorna med vatten på händerna så fastnar inte degen.
  • Pensla frallorna med ett uppvispat ägg och strö över vallmofrö.
  • Dags att grädda i ugnen. Ställ plåten i mitten och grädda i 20-25 minuter.

Håll tillgodo med dessa glutenfria bönbullar med smör och ost. Något som jag bara älskar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: