Är det något som är gott så är det paj. Gluten och sockerfri blåbärspaj är det perfekta om du vill äta lite bättre eller har glutenintolerans.

Gluten och sockerfri blåbärspaj

Gluten och sockerfri blåbärspaj

Att älska paj är något som många gör, där jag är en av de. Men ha glutenintolerans och äta deg är något som också många tänker ”Big no-no”. Men det ändrar vi på. Min fru är glutenintolerant och där av brukar jag googla och laborera och försöka få fram bösta resultat.

Nej! Om vi skulle börja på den där god paj så vi kan vika fika sen. Jag brukar servera pajen med vaniljglass.

Ingredienser

3 portioner

Fyllning

  • 250 g frysta blåbär
  • 1-2 tsk glutenfritt mjöl

Smuldeg

  • 40 gram smör
  • 1 dl Glutenfritt mjölmix (anv. Lailas gula från Kockens själv)
  • 1 dl riven kokos
  • 2 msk sötströ
  • ½ tsk kanel

Instruktioner

  1. Tina blåbären och lägg de i en form. Själ använder jag en 20cm bred form
  2. Blanda då i lite mjölmix. Detta så vi blir av med lite av det vattniga i bären.
  3. Starta igen på 175-180°C
  4. Väg upp smöret och knåda med resten av ingredienser så det blir en klump deg av det
  5. Smula degen över bären och grädda i ugnen i ca 20 minuter