Söndag. Solen skiner och det är vår flaggas dag i dag, men även nationaldagen. Då snörar vi på skorna för lite nationaldagslöpning.

I går var det 10 kilometer seedning till Göteborgsvarvet den 11 september och dag är det nationaldagen. En riktigt bra helg altså.

Det är fruns arbetshelg. Vi gick upp samtidigt med en gemmensam frukost vid klockan 6. Sen bytte jag om till min Sverige tröja och snörade skorna, för att sen köra henne först till arbetet och sen parkerade i Sankt Lars park här i Lund.

Här går Hälsans Stig igenom men det finns också bra med parkering. Sprang även denna runda förra året, så varför bryta en tradition. En runda som har allt. Flacka partier, parker, uppför, nerför och kullersten så klart. Vi är ju i Lund 🙂

Kändes väldigt bra att starta 06:50 för det var betydligt svalare än rundan i går. Igenom Sankt Lars park, förbi arenan och in i stadsparken. Här i från tog jag mig till bantorget vidare mot domkyrkan. Här i från var det bara uppför mot sjukhuset och akutmottagningen som är den norra vändpunkten innan det ska springas tillbaka.

Vidare söder ut var det dags att springa igenom botaniska trädgården. Så otroligt vackert när. Sen bar det av till Mårtens torget och förbi en massa gamla gatuhus som ligger så fint i denna delen av Lund. In i stadsparken igen och några kilometer efter parken så var jag tillbaka i Sankt Lars park.

Så min nationaldagslöpning var en super bra start på min dag. Hur var din national dag?