2022 har blivit inringt så dags att summera mitt 2021 i löparspåret. En känsa av en stor svacka när jag skriver detta, jämfört med 2020

Kvartal 1

Då var det dags att summera mitt 2021 i löparspåret. Ett år som inte började som jag hade tänkte mig. Förkylningen slog till så någon fart in i 2021 hade jag inte precis. Men med lite immunförsvars boost i from av ingefärsshot, och en motivations boost av Sverige Springer Winter Series, så lyckades jag med min halvmaraton den månaden trots allt.

När alla hjärtans dag kom den 14:de februari blev jag lite kreativ. Sprang en runda format som ett hjärta, och sen en insamling av 150kr till Hjärt & Lungfonden. Under februari bestämde jag mig för vad mitt mål skulle vara och att jag skulle börja min resa den första mars. Målet var att sikta på ett maraton under året. Tog hjälp av snabba fötter Kenth, men insåg några månader senare, att det kanske inte var något för mig. Inte nu varje fall.

Kvartal 2

Konceptet Femman klockan fem myntades. Löpning i snackefart med någon som vill hänga på att springa 5km kl 17 en onsdag. Inget krångel bara så. Halvmara rundorna tickade fortfarande på och nya rundor upptäcktes. Livet kändes rättvist.

Maj kom att bli den mest aktiva månaden det året. 14 rundor och totalt 136 kilometer. Det blev också en bra månad vädermässigt, vilket gör att det är lättare att komma ut på en runda.

Kvartal 3

Juni och juli blev också bra. Sprang varvetmilen för att seeda mig till en bra position till höstens Göteborgsvarv (som blev fram flyttat till 2022). Juli blev också månaden med den längsta runda i from av ett äventyr. Tog bussen till starten 24,5 kilometer bort och sprang hem. Kul, men en fruktansvärt varm dag.

Semestern kom men det blev löpning ändå. Kanske inte så mycket som var tänkt men bara man inte sitter still hela tiden.

Det värsta var nog att semestern var slut och jag var tvungen att få till min halvmara, innan augusti slut. Det ledde till en start på en enorm lång återhämtning från en sträckning som jag skaffade mig från den halvmara.

Kvartal 4

Kämpade och vilade mellan varven och i oktober bestämde jag mig att jag fick bryta min långa halvmara streak för att försöka läka kroppen.

December blev en bra månad jämfört med de andra under hösten. Sen fick det avslutas med ett sylvesterlopp i Trelleborg som förut.