På schemat i dag stod det löpning. Det blev en av de varmaste halvmaror jag kan minnas. 24℃ vid 07 när jag började och 27℃ när jag var klar.

I måndags skrev jag om att det varit student och väldigt lite löpning, men nu är jag på gör känns det som.

I onsdags blev det en femma som vanligt. Min namne var en riktig krigare. Hade inte jag varit med så hade han stannat vid fyra kilometer, men med massa pepp från mig så krigade han sig i genom. Så jädra grymt gjort

En Femma klockan fem
Efter en femma klockan fem

Brukar inte vilja ta min vackra frus tid de helger hon inte jobbar, så jag kör mina distanser när hon jobbar.

Så denna vecka blev det månades halvmaraton, men kom att bli en av de varmaste halvmaror jag sprungit.

Medans jag gick ut med hunden klockan 6 så slank en banan ner, och när jag var tillbaka så stod frun klar att bli skyssad till jobbet. Medans jag körde henne slank en dubbel ostmacka ner också och temperaturen bara ökade var varje minut kändes det som.

När jag var klar med allt så var klockan 7:15 och Strava började att registrera varje steg jag tog. Hade planerat att ta alla uppförs backar i början när jag hade kraft då turen bar mig till Mårtens Fälad och vidare till Brunnshög. Målet var att fixa de 21.1 kilometrarna och leta efter så mycket skugga som möjligt.

Väl uppe i Norra fäladen så passerade jag fem kilometer. Bra med skuggiga partier här uppe och mycket grönt och super hörligt att springa här.

Väl i Nöbbelöv så fick jag lite drag hjälp. I Gunnesbo och Nöbbelöv springs för tillfället 3 etappen (6,4 km) av Lundaloppet, så det var därför jag fick lite drag hjälp.

Med Gunnesbo i ryggen så sprang jag igenom Nova Lund shopping område, och sen vidare till Rinnebäcksravinen. Ett helt magiskt ställe i Lund i vanliga fall, men i denna hettan och löpskorna på så var det bara att kriga på.

Min Flipbelt flaska som jag hade preppat med Resorb sport innan började ta slut. Väl nere mellan Källby dammarna så tog det slut. Med bara 10 minuter från fruns jobb så messade jag henne att jag snart var där. Bästa frun fixade iskallt vatten till jag kom fram. Hon är bäst.

I vanliga fall är termen ”bara en femma kvar” något positivt, men i dag var det riktigt jobbig. Värmen var verkligen påtaglig nu. Det var bara att kriga på. Väl nere i Råby Lund så stod klockan på 21.1 kilometer. Denna varma varelse tryckte på stop.

1,5 kilometer kvar till dörren hemma fick bli en promenad och ner varvning.

Är så nöjd med rundan. Skulle inte bli någon prestige eller PB runda, utan bara en upplevelse runda. Det fick jag men också en super varm upplevelse. Hehe!

Nu är det dags för en andra frukost och chilla till i kväll.

Ha en fin helg allesammans