Då har man åkt på en skada igen. Blir man trött eller? Nu är det Hälsporre eller som man säger i medicin världen plantar fasciit

I somras fick jag hälsporre i min vänstra fot i tisdags vaknade jag och hade ont i min högra fot. Vad är då hälsporre (Plantar fasciit)? Här kommer en jätte bra förklaring från halsporre.com

Hälsporre kan orsaka stark smärta under hälen, i framkant av hälen eller på insidan av hälen då du står och går. Första stegen på morgonen samt efter vila brukar göra mer ont. Det smärtar eller är obehagligt att belasta hälen barfota och det känns lindrande att gå i mjuka skor. Det är inte hälsporren i sig som gör att det gör ont under hälen utan det är irritationen i senan som fäster mot och under hälbenet som framkallar smärtan i hälen. Det finns bra behandling vid hälsporre i form av egenvård, stötvågsbehandling och avlastande hälkoppsinlägg, skoinlägg, tejpning samt kortisoninjektionsbehandling.

Det gör förbaskat ont, men det går över om man tar det lugnt. Mmm. Ta det lugnt är kanske inte det man vill precis.

Hur fixade jag det förra gången jag hade problem. Körde bara egenvård och vila. Masserade. Egen vården består av massera undersidan av foten som visas i detta Youtube klippet.

Även stretcha vaderna är viktigt. Jag brukar göra som mannen på bilden

Bild: aktivtraning.se

På kvällen när man bara sitter framför tvn eller när jag går och lägger mig så masserar jag in lite Ice Power. Den fungerar så himla bra för mig.

Nu är det bara vila, så får vi se vad som händer till nästa vecka.

Ha en skön dag på er