Detta kan bli långt, men får hålla mig till go bitarna av mitt 2023 i löparspåret som gjorde löpningen till något roligt.

Ja! Ganska lätt att börja summera detta Mitt 2023 i löparspåret. Allt började med löpning i Karibien och avslutades i Helsingborg. Men vad hände där i mellan?

Efter lite löpning i januari så kom februari vilket blev en tid med intensiv, men fick till en del bra löpning ändå.

Mars kom och den långa väntetiden var över för att komma till fysioterapeuten. Med en låg förhoppning på att det skulle hjälpa så började vi med nålar och gick över till stötvågs behandling.

Jag fortsatte med spinning och Indoor walking klasser för att få till en bättre kondition och uthållighet igen. Detta skulle/är bra för problemet jag har är nertramps stöten som påfrestar underbensmuskelfästet.

Efter 7 veckor hos fysioterapeuten så var alla problem kvar men lite mindre påfrestande. Inget hjälpte. Fick en del övningar för att minska på stressen på muskelfästena och det hjälpte en del. För om jag använder dessa verktygen så kan jag fixa löpningen igen. Det var det positiva.

Maj kom med både Lundaloppet och Göteborgsvarvet. I båda loppen fick jag stå bredvid och se alla lyckliga löpare. Min startplats i Göteborg fick brinna inne, men jag var på plats för att heja på en löpare vän. Var ganska surt att stå där men vad skulle jag göra. Var inte tränad för det och ville inte skada kroppen mer än vad den var.

Frun fick en liten blodad tand för löpning. Eller rättare sagt att hon gett sig den på att springa 5 km på Midnattsloppet i september.

Vi åkte till Rhodos två veckor i juli och då stod det löpning på schemat varje morgon före eller efter frukost. Hon fixade göra det då hon gett sig den på att göra det. Det blev en kickstart för att lyckas med sitt Midnattslopp. Själv sprang jag 10 km. Vi fick också med vår vän på upplevelsen.

Mellan varven blev det sol och bad också såklart 😊

Under hösten 2023 har det inte blivit av någon kontinuerlig löpning.

Men! Som jag försökt göra sedan 2015 så har jag sprungit ut det gångna ännu ett gång. Blev i Helsingborg i år. Blev en social sammankomst med likasinnade som Löpning och Livet pushade för. Blev en 30-40 kanske (min uppskattning) med en liten slant till Ellas hjältar som vi alla gav kändes givet.

Nu springer vi in 2024!

Känna ingen press. Kör på känsla och ha inte för stora krav så att kärleken för löpningen försvinner. Det blir mitt måtto.