I går var det Lördag och dags att springa för välgörenhet i form av löpning för världens barn

I måndags var det åter dags att springa med löpgruppen på Friskis & Svettis här i Lund. Har legat lågt väldigt länge för att vara med. Har velat ta det i min takt tack vare att jag har varit skadad. Men, i måndags var det som sagt dags. Det stod distans på schemat och vi sprang runt Lund. Detta kom inte att bli ett vanligt distanspass som Friskis har. Tempot var ganska högt. Det brukar vara ”snacke fart” alltså sub 6, men vi låg på 5:30. Det var inte många som pratade under rundan och det var försåtligt, men alla hängde på. Efteråt var det riktigt skönt.

Oktober har slått upp sina portar och mellan den första till åttonde anordnar Världens barn nationell insamling. Trodde först att det bara var Friskis här i Lund som gjorde en bra grej för barnen, men när jag läste att Petra Månström  också skulle springa under insamlings veckan så förstod jag att det var ett rikstäckande arrangemang.

Löpning kan jag så jag var med på Friskis & Svettis Löpning för världens barn. Det handlade om att springa i fyra kommuner. LundKävlingeLommaLundStaffanstorpLund. Detta innefattade en c:a 17km totalt uppdelat på två runder.

Första rundan var c:a 11km och andra var 6km. Det handlade om att springa till kommun gränsen och vända sen springa till nästa kommun gräns. Hade blivit ganska mycket längre om vi skulle sprungit igenom hela kommunen 😉

Jag var med på första rundan bara. När vi började springa andra runda började jag få känningar i vänsta knäet. Valde efter 600m att vända och lyssna på kroppen. Så det fick bli 3 kommuner denna gången bara. Och en slant till Världens barn. Häftigt upplägg och arrangemang för att hjälpa andra.

Nu är det vilodag i dag och prata lite med Voltaren krämen för att reparera knäet.