Med skada i bagaget, mycket tankar och ett svårt beslut så blev Göteborgsvarvet 2022 av i år som planerat

Först halvan av 2021 var ett år med stora mål och mycket fokus. Först skulle jag ”lära mig” att springa en hel maraton vilket inte var så kul så jag hoppade av det.

Detta andra målet var att satsa på halvmaran i Göteborg i maj för att slå mitt förra tid då jag sprang 2016. Formen var bra men varvet blev inte av. Ytterligare en besvikelse.

Sommaren kom och gick och då även strulet med min benhinna. Strul som kom och gick hela hösten och vintern. Jag har nog inte tränat så lite som under denna period.

Samtidigt som jag började få till löpningen igen pickade frun mig att inte kasta min startplats till Göteborgsvarvet 2022 i sjön utan prova. Jag var så otroligt sugen.

Sagt och gjort. Med längsta distansen på 12km som jag sprang en vecka innan varvet 2022, så åkte vi upp. Två vilsna löpare och två hangarounds rullade bilden kl 6 till Göteborg.

Lite överspelad glädje kanske.

Väl framme så skulle nummer 12114 hämtas ut. Har bara varit nervös en gång tidigare när jag sprungit lopp och det var på samma ställe 2016. Men varför var jag nervös? Skulle benen hålla? Skulle jag klara springa allt eller skulle jag bryta? Varför var jag här? Många tankar som sagt.

Timmen innan start var det riktigt blött och jag frös som bara den. Fingrar och tår var värst. Men när väl min startgrupp skulle i väg så slutade det och vädret var med mig hela rundan runt.

Första 6 kilometrarna var riktigt jobbiga. Viste om det men kom inte ihåg att det skulle vara så jävligt. Men väl efter det så taggade jag till och fick upp farten en del.

Det jobbiga var upp till Poseidon på avenyn och där efter. Vid 19 kilometer började det sätta sig i huvudet. Men var bara att kriga på. När 20 kilometer kom la jag på en växel till och hängde på en annan löpare ända in i mål.

Överlycklig att springa över mållinjen med hejarklacken som skrek så högt de kunde. Ena vaden började krampa men strunt samma. Jag var i mål. Så otroligt skönt. Jag var i mål!

Andning och puls låg under vad det borde för att konditionen och styrkan i benen inte var där de var 2021 vid dags datum.

En glad speleman

Summan av kardemumman blev att jag klarade mig runt på en inställning att jag skulle fixa det och inte mål på någon tid. Och del summan blir kanske också att det blir av nästa år. Vem vet