Sjukgymnast besöken fortsätter och nu är det väll klart att det är en bristning i Infrapatellar Bursitis. Ingen depp, bara fokus

Då har det gått två veckor sedan förra uppdateringen. En del han hänt men inte mycket på löpnings fronten.

Just nu tränar jag tabata träning med Wellness coacher varje onsdag. Finns vissa övningar för ben som jag inte gör, annars är det core träning. Bra träning som behövs för oss löpare. Gratis träning är ju alltid bra.

Tabata är en träningsform där man försöker lura kroppen att klara mer. Med 20 sekunder övning och 10 sekunder vila med en repetition på 8 gånger.

Riktigt bra träning. Vad jag vet så finns de både i Hörby (där jag går) och i Kristianstad. Den 6:e – 8:de upprepningen är super jobbigt men det är bara att hålla i. Sådär det att vara klen i core området 😉

Hos sjukgymnasten går det framåt. Jag gör mina övningar hemma varje dag och man märker resultatet, och det onda i knäet börja lägga sig. Det är tydligen en bristning i Infrapatellar Bursitis som ska sitta direkt nedanför knä skålen. En bristning i fibrerna i senan/ligamentet. Det känns en ”knuta” där.

Sist jag var där fick jag gå på ett löpband. Det jag skulle tänka på att pendlande på armarna och även tänka på att pendla på axlarna så över kroppen rörde sig. Sen fick jag springa i en minut också. Den känslan kan beskrivas med ett ord. Lycka! Här skulle jag också tänka på axlarna. Nu har jag blivit ”ordinerad” att ut och gå och tänka på vad vi pratat om, och kanske lägga in lite löpning i en minut i stöten och känna hur det känns. Mmm I like

Så mästa vecka ska jag springa lite och vara med gång.

Ha en skön söndag på er