Osötad glutenfri müsli
Glutenintolerans är ganska vanligt med enkla tankar kan du få till en härlig müsli som passar alla. Müsli har jag börjat bli väldigt svag för på sistone. Så här gör vi alltså osötad glutenfri müsli
Som en gammal blogg nämnt, så är det så enkelt och gått som komplement till fil, yoghurt, keso. Här kommer ett snabbt och enkelt recept på osötad glutenfri müsli
Osötad glutenfri müsli
Ingredienser
3 dl Havregryn
1 dl Hirsflingor
1 dl Krossat Bovete
1 dl Pumpakärnor
½ dl Hela Linfrön
½ dl Solroskärnor
1½ Hasselnötter
½ dl Gojibär
½ Kokoschips
1½ tsk Fast Kokos Olja
½ dl Varmt Vatten
Beskrivning
- Börja med att sätt ugnen på 200 grader.
- Ta sedan fram en långpanna och lägg ett bakplåtspapper i plåten.
- Häll på Havregryn, Hirsflingor och de krossade bovetet i plåten och blanda de med händerna.
- Tillsätt sedan alla kärnor och frön.
- Hacka Hasselnötterna i önskad storlek
- Tillsätt Hasselnötterna och Kokoschipsen till blandningen på plåten och blanda allt ännu en gång.
- Häll upp det varma vattnet och kokosoljan i en skål och blanda tills kokosoljan har smält.
- Häll över blandningen på plåten och blanda med händerna så allt på plåten kan suga åt sig av vatten blandningen.
- Platta ut allt jämt på plåten och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Efter 5 minuter så öppna och rör runt.
- När det är klart så ta ut plåten och låt svalna en stund.
- Tillsätt sedan Gojibären och blanda om, och häll upp i en burk/skål
Njut tillsammans med Yoghurt, Fil, Keso eller något annat gott
Lämna ett svar