Dessa glutenfria bönbullar innehåller inget mjöl och gillas av alla till frukosten. De är baserade på vita bönor och är riktigt goda. Prova du också vet ja

Glutenfria bönbullar

Ingredienser

  • 1 pkt Stora vita bönor
  • 3 Ägg
  • 2 msk Fiberhusk
  • 2 tsk Sötströ
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • Salt
  • 1 ägg
  • Vallmofrö

Instruktioner

  • Ställ ugnen på 200 grader
  • Låt de vita bönorna rinna av
  • Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Det kommer bli en kletig deg av det.
  • Låt sväll i 5 minuter
  • Degen kommer att ge 6 frallor. Ett tips är att forma frallorna med vatten på händerna så fastnar inte degen.
  • Pensla frallorna med ett uppvispat ägg och strö över vallmofrö.
  • Dags att grädda i ugnen. Ställ plåten i mitten och grädda i 20-25 minuter.

Håll tillgodo med dessa glutenfria bönbullar med smör och ost. Något som jag bara älskar.