Lowcarb Fröknäcke
Ett knäckebröd som är super gott och har mycket som kroppen behöver är svårt att hitta i affären. Varför inte göra ett lowcarb fröknäcke då.
Lowcarb Fröknäcke
Ett knäckebröd som är super gott och har mycket som kroppen behöver är svårt att hitta i affären. Varför inte göra ett lowcarb fröknäcke själv då. Tar inte så långt tid att blanda samman, men lite tid i ugnen. Men det sköter ju sig själv där inne 🙂
Ingredienser
- 1 dl Solroskärnor
- 1 dl Sesamfrön
- 1/2 dl hela Linfrön
- 1/2 dl Pumpakärnor
- 4 msk Chiafrön
- 1 msk Psylliumhusk
- 2 msk Fiberhusk/Pofiber
- 1/2 dl Fast Kokosolja
- 2 1/2 dl Hett Vatten
- 1 tsk Havssalt
Instruktioner
- Börja med att sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda samman allt och låt stå i kylskåpet tills den blir lite fastare.
- Sen är det dags att göra bollar av smeten. Jag brukar väga upp bollarna till ca 30g, men det är valfritt. Dela upp degen varje fall i 11-14 bollar.
- Pressa ut de i önskad tjocklek på ett bakplåtspapper.
- In i ugnen och efter 45 minuter är de klara