Ett knäckebröd som är super gott och har mycket som kroppen behöver är svårt att hitta i affären. Varför inte göra ett lowcarb fröknäcke då.

Lowcarb Fröknäcke

Lowcarb Fröknäcke

Ett knäckebröd som är super gott och har mycket som kroppen behöver är svårt att hitta i affären. Varför inte göra ett lowcarb fröknäcke själv då. Tar inte så långt tid att blanda samman, men lite tid i ugnen. Men det sköter ju sig själv där inne 🙂

Ingredienser

  • 1 dl Solroskärnor
  • 1 dl Sesamfrön
  • 1/2 dl hela Linfrön
  • 1/2 dl Pumpakärnor
  • 4 msk Chiafrön
  • 1 msk Psylliumhusk
  • 2 msk Fiberhusk/Pofiber
  • 1/2 dl Fast Kokosolja
  • 2 1/2 dl Hett Vatten
  • 1 tsk Havssalt

Instruktioner

  1. Börja med att sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda samman allt och låt stå i kylskåpet tills den blir lite fastare.
  3. Sen är det dags att göra bollar av smeten. Jag brukar väga upp bollarna till ca 30g, men det är valfritt. Dela upp degen varje fall i 11-14 bollar.
  4. Pressa ut de i önskad tjocklek på ett bakplåtspapper.
  5. In i ugnen och efter 45 minuter är de klara